Sinds 1 januari 2006 verplicht de EPB-regelgeving de installatie van een ventilatiesysteem in elke nieuwbouwwoning of bij elke grote verbouwing.

Afhankelijk van de wensen inzake comfort en energie-prestaties wordt gekeken naar de beste oplossing voor uw specifieke situatie (nieuwbouw, renovatie, eengezinswoning, appartement,…)

 

Dit kan onder meer zijn:

Ventilatie type C: mechanische ventilatie:

Bij mechanische ventilatie gebeurt de afvoer van gebruikte binnenlucht via een voortdurend draaiende elektrische ventilator. De gebruikte lucht uit keuken, badkamer en toilet (de zogenaamde “natte ruimtes” wordt afgevoerd en roosters in ramen zorgen voor de toevoer van verse buitenlucht.

 

Ventilatie type C+: of vraaggestuurde ventilatie

Hierbij wordt de toevoer en afvoer van lucht geregeld op basis van de CO2- concentratie. Naargelang de gemeten CO2- waarde zal de ventilator dus meer of minder gaan afzuigen in keuken, badkamer en toilet. De toevoer van verse lucht gebeurt eveneens via roosters in de ramen.

 

Ventilatie type D: met warmterecuperatie

Bij dit systeem van mechanische ventilatie wordt de warmte van de afgevoerde binnenlucht voor 95% gerecupereerd (via een warmtewisselaar) om de inkomende koude lucht op te warmen. Dit proces zorgt dus voor een aanzienlijke energiebesparing.

Afhankelijk van het gewenste systeem maken wij hiervoor gebruik van de producten van Storckair, Renson of Lemmens. Deze leveren kwalitatief hoogstaande en gebruiksvriendelijke producten.

0000232065-Renson_-_Creating_Healthy_Spaces.jpg

logo_StorkAir.gif