De condensatieketel is ondertussen bij de meeste klanten een gekend product geworden. Gezien echter de energieprijzen maar blijven stijgen en de EPB normen voor nieuwbouwwoningen steeds strenger worden, krijgen we steeds meer de vraag van klanten naar een zo zuinig mogelijke installatie. Logisch, want het ziet er niet naar uit dat de energieprijzen in de nabije (of verre) toekomst er gunstiger op zullen worden. Daarom willen we u ook graag een beter zicht geven op wat de meest recente toepassingen zijn waarmee u uw woning zo energiezuinig mogelijk kunt verwarmen (en voorzien van warm water) zonder daarvoor aan comfort te moeten inboeten.

 

De hybride warmtepomp

hybride.pngBij chaffoteaux kwam in februari 2012 de hybride warmtepomp op de markt. Dit verwarmingssysteem is een combinatie van een condenserende gaswandketel en een warmtepomp lucht/water. Het intelligente regelsysteem zorgt ervoor dat u telkens (weersafhankelijk) gebruik maakt van het verwarmingssysteem dat voor u op dat moment het meest voordelige is. We hebben dit toestel voor u getest in avant-première en stonden versteld van de resultaten. We zijn er dus van overtuigd dat dit systeem zijn investering zeker waard is.

Download hier de PDF.

 

 

De sanitaire warmtepomp

nuos2.jpgMet de sanitaire warmtepomp Nuos kan u een energiebesparing realiseren tot 70% in vergelijking met een elektrische waterverwarmer. Voor gezinnen met een behoorlijk verbruik van warm water, zeker het overwegen waard!

Naar aanleiding van de nieuwe wetgeving inzake energieverbruik zullen vanaf 2014 geen  gewone elektrische boilers meer mogen geïnstalleerd worden.

Download hier de PDF.

 

 

 

De mono en multi splitsystemen met DC-inverter

Deze systemen bestaan uit een buitentoestel (warmtepomp) en één of meerdere binnentoestellen die zowel voor verwarming als koeling kunnen zorgen.

Bij de binnentoestellen heeft met de keuze uit wand, plafond of inbouwmodellen (voor vb. inbouw in tegelplafond).

De toestellen met DC-inverter systeem zijn stil en energiezuinig.

De inverter technologie is gebaseerd op het aanpassen van het verbruikte vermogen volgens de werkelijke nood. Deze detecteert gelijktijdig klimaatswijzigingen in de ruimte en in de buitentemperatuur, waardoor hij in enkele seconden kan compenseren. Dit zorgt voor een energiebesparing tot 30% in vergelijking met traditionele aircosystemen zonder inverter systeem.

De toepassingsmogelijkheden van dit systeem zijn divers: verwarmen/koelen van kantoorruimtes, containerunits, … verwarmen/koelen van gedeelten van de woning waar oorspronkelijk geen voorziening was voor centrale verwarming, zoals vb. slaapkamers. Verwarmen/koelen van een ruimte die niet direct aansluiting heeft tot de woning, vb. garage die gebruikt wordt als hobbyruimte,…